En ny generasjon aksialvifter med høyere ytelse og enda lavere støynivå

I mange år har ebm-papst vifteserien S-Force med høyytelses kompaktvifter, både i aksiell og radiell utforming, vært det åpenbare valget for applikasjoner med høye trykk krav. Til tross for en veldig kompakt størrelse, leverer S-Force ekstrem ytelse, og serien har ved flere anledninger blitt utvidet med nye vifter. Nå har ebm-papst tatt et nytt og stort utviklingstrinn ved å lansere en ny generasjon av kompaktvifter som heter AxiForce. Denne vifteserien inkluderer modeller fra 80 mm og sammenlignet med S-Force, tilbyr disse viftene enda høyere ytelse og dette til et lavere lydnivå. Eksempler på bruksområder for AxiForce er innen industriell automatisering der kontrollenheter og kontrollskap med viktig elektronikk trenger effektiv kjøling, så vel som i mobilstasjoner for blant annet det kommende 5G-nettet. Andre applikasjoner for AxiForce er IT-teknologi som brukes til strømmetjenester og noe utstyr i datasentre.

Den nye AxiForce har samme dimensjoner som S-Force, og de største endringene er en aerodynamisk optimalisering av viftebladene. Ved et driftspunkt på 108 m3 / t og et mottrykk på 285 Pa gir AxiForce med 80 mm diameter drøyt 40% høyere effekt og et lydnivå som er 7 dB (A) lavere enn forrige generasjon av kompaktvifter. For applikasjoner som blir mer og mer elektronisk tette i takt med den teknologiske utviklingen, og hvor kravene til effektiv kjøling blir stadig tøffere, er det store fordeler at ebm-papst kan tilby aksiale vifter i samme størrelse og med betydelig høyere ytelse.

Tilgjengelig med IP68-kabinett for tøffe applikasjoner

I utviklingen av AxiForce har et prioritert mål vært applikasjoner med krav til mottrykk på opptil 1400 Pa. Viftene er også utviklet for å gi en meget effektiv aksial-luftstrøm som er i stand til å fjerne varmen som kan oppstå i deler av elektronikktette applikasjoner som kontrollskap. En viktig fordel for viftene er at de gir rom for en sterkere luftstrøm selv om mottrykket er høyere. For den nye AxiForce er det også produsert et spesielt hus som gir beskyttelse i samsvar med kravene i IP68. Dette betyr at viften tåler støv og smuss i tøffe applikasjoner så vel som vann. Tester, med en testperiode på 30 dager, viser også at AxiForce med IP68-innkapsling kan utsettes for vann med høyt saltinnhold. Det er også en versjon av viften som oppfyller kravene i de strengere EMC-forskriftene i samsvar med DIN EN 55032 klasse B. Den nye AxiForce vifteserien lanseres i en første fase, mars 2020, i størrelsene 80/80/38 mm og senere kommer også andre størrelser til å være tilgjengelige.