Vifter for transportsektoren

Den økte digitaliseringen har selvsagt også påvirket transportsektoren, hvor stadig økende mengder sensitiv elektronikk må avkjøles effektivt.
Uansett om det handler om transport av mennesker eller varer, stilles det høye krav til vifteløsningene som brukes. De må være pålitelige og driftssikre, støynivået må være lavt, de må legge til rette for installasjon i forskjellige applikasjoner, og selvfølgelig er det også viktig at viftene er energieffektive.
ebm-papst har et bredt sortiment med vifter utviklet for behov og krav i transportsektoren. De oppfyller også kravene i de forskjellige standardene som er relevante i det store utvalget av applikasjoner der effektiv kjøling er nødvendig.


For kjøretøy med forbrenningsmotorer, brenselceller eller elektrisk drivteknologi er det mange krav som stilles og som også påvirker valget av vifter. Kjøretøyene må være komfortable, oppfylle forskjellige ytelseskrav, være drivstoffeffektive, håndtere lange avstander hvis de er elektrisk drevet og de må ha så liten innvirkning på miljøet som mulig. Til dette bildet av krav må det tilføyes samsvar som kreves av forskjellige standarder. Jernbanesektoren har sine standarder, det er standarder for hvordan kjøretøy skal tåle støt og vibrasjoner, hvor høyt støynivået kan være, og det er også standarder for EMC-kompatibilitet og IP-beskyttelse.

Vifter for et bredt spekter av applikasjoner

Etter hvert som mengden installert kraftelektronikk øker i mange applikasjoner i transportsektoren, øker også etterspørselen etter kompakte vifter som effektivt kjøler sensitiv elektronikk. Dette er også grunnen til at vifter fra ebm-papst brukes i et bredt spekter av applikasjoner. Det er vifter som er utviklet for å avkjøle elektronikken i kontrollskap, for å gi god ventilasjon i persontog, for å ventilere uønsket lukt fra toaletter og for å avkjøle bremsesystemer. Lastebilsjåfører, lokførere og maskinførere er eksempler på profesjonelle kategorier i transportsektoren som kan nyte et perfekt kontrollert klimaanlegg i «hyttene» sine og der ebm-papst-vifter har en veldig sentral funksjon.

Kraftig, men også stille

Nærhet til mennesker betyr at viftene i mange transportspesifikke applikasjoner må oppfylle kravene for å være kraftige og stille. ebm-papst kompakte aksiale vifter er perfekte for å oppfylle disse kravene i forskjellige miljøer. De fås i størrelser fra 25-25 mm og har en maksimal luftytelse på opptil 1000 m³ / t.

Oppfyller de tøffe standardene i jernbanesektoren

I jernbanesektoren er det applikasjoner som er dekket av spesielle standarder. Et eksempel er EN 44545, som setter krav til brannbeskyttelse i jernbanevogner. En annen standard er EN 50121-3-2 som stiller spesielle krav til elektromagnetisk kompatibilitet av installerte komponenter. Også her oppfyller ebm-papst sine kompakte vifter de tøffe kravene som er satt, og de er utviklet i samsvar med "" EN 50533: 2011-funksjoner i trefaset kjøretøyets elektriske systemarkitektur, klasse 1. " (Egenskaper for trefaset spenning i distribusjonssystemer på jernbanevogner).