ebm-papst fikk pris innenfor kategorien datasenterets energiteknologi

Jochen Breuer, salgsingeniør ved ebm-papst i Mulfingen, representerte ebm-papst da prisene ved German Data Center Award ble tildelt
Prisutdelingen for «German Data Center Award» fant sted 24. april 2018 i Darmstadt. De tre beste premiene ble tildelt i hver av de åtte kategoriene på kongressenteret «Darmstadtium», hvor ebm-papst tok andreplass i kategorien for datasenterets energiteknologi. I datasenter har løsninger som minimerer forstyrrelser i form av uønskede harmoniske overtoner under parallell drift av vifter stor betydning og høy prioritet.

«Selv andreplass er en utmerket pris for vår 3-fasede aktive PFC-løsning, og vi er glade for å være blant topp 3 i denne kategorien», sier Jochen Breuer, salgingeniør ved ebm-papst Mulfingen.

For å minimere problemer med harmoniske overtoner ved parallell drift av EC-sentrifugalvifter, utviklet ebm-papst en løsning der et harmonisk filter - aktiv PFC (Power Factor Correction = effektfaktorkorrigering) - allerede er integrert i viften. Denne løsningen, 3-faset aktiv PFC, konverterer den pulserende inngangsstrømmen til EC-motorene til en sinusformet strøm. Strømmen blir da omformet slik at den er i fase med spenningen, slik at nød-strømforsyninger, elektronikk, brytere, ledninger og beskyttelsesanordninger kan utformes mindre og mer kostnadseffektivt takket være de nesten ideelle strømforsyningsegenskapene.