ebm-papst har innviet et nytt logistikksenter

Foto: Philipp Reinhardt
Når ebm-papst i løpet av 2014 gjennomførte en stor utbygging av produksjonsanlegget i den tyske regionen Mulfingen-Hollenbach offentligjorde de også planene for å bygge et nytt logistikksenter i tilknytning til produksjonslokalene. Dette senteret står nå klart og totalt dekker produksjonslokalene og logistikksentret et areal på 38 000 kvm. Logistikksenteret har et høylager med en høyde på 35 meter og ebm-papst har gjort denne investeringen for å møte kravene på fortsatt raske leveranser etter en kraftig salgsøkning de seneste årene.

«Den dramatiske økningen av vår omsetting de seneste årene har ført til en kraftig ekspansjon av vår logistikkvirksomhet», forklarer Thomas Wagner, sjef for produksjon og materialhåndtering hos ebm-papst-konsernet og også ansvarlig for prosjektet med å bygge det nye logistikksenteret. Det var også anledningen til at ebm-papst i løpet av 2015 begynte å dra opp konkrete planer på hvordan konsentrere all logistikkvirksomhet innenfor konsernet på en plass. «Vi leverer ofte til samme kunder fra flere ulike produksjonslokaler. Sendingene fra de ulike fabrikkene kan nå håndteres i en samlet og effektiv logistikkprosess der lagringstiden mange ganger blir ubetydelig. Herfra skjer leveranser til ca. 1 000 kunder over hele verden, og Mulfingen-Hollenbach er en ideell plass for logistikksentret ettersom ca. 40 % av alle produkter produseres i anlegget inntil», sier Thomas Wagner.

Et veldig energieffektivt logistikksenter
Det nye logistikksentret innebærer mange fordeler. Konsentrasjonen av all lager- og distribusjonsvirksomhet til en sentral plass gjør transporterne til og fra ebm-papst ulike anlegg reduseres med ca. 500 000 kilometer hvert år. Dessuten blir logistikkprosessen effektivere. «Våre kunder regner med fullservice døgnet rundt. Det innebærer krav om raske leveranser uten forsinkelser, perfekte forpakninger og sikre transporter», forklarer Wagner. Den ultramoderne teknikken i logistikksentret sikrer også et veldig høyt servicenivå.

Ved planlegging og konstruksjon av det nye logistikksentret har mye fokus ligget på å skape effektiv flyt og effektive rutiner. I overens bestemmelse med ebm-papst utviklingsfilosofi GreenTech har det blitt lagt stor vekt på å finne energieffektive løsninger. Resultatet er et logistikksenter som ligger 80 % under de lovpålagte krav på nye bygningers energieffektivitet. For dette har ebm-papst blitt tildelt en platinautmerkelse - som er den høyeste kategorien - av German Sustainable Building Council. Før og under byggeprosjektet har ebm-papst medarbeidere bidratt med idéer som har hatt betydelse for å skape det beste mulige arbeidsmiljø. Den satsning ebm-papst har gjort på å bygge opp en samlet produksjons- og logistikkanlegg i Mulfingen-Hollenbach har stor betydning for regionen. Her arbeider i dag ca. 3 500 personer etter at det nye logistikksentret sto klart og investerings-kostnaden utgjør ca. 400 MKR.