ebm-papst hjelper industrien til både å automatisere og kjøle følsom elektronikk

ebm-papst sitt produktsortiment inneholder vifter og stasjonsløsninger som er utviklet for de behovene som oppstår når tempoet i industriell automatisering øker så vel som elektronikkinnholdet i forskjellige applikasjoner. Vifter og drivteknologi har en nøkkelfunksjon på disse områdene. Vifter for høye luftstrømmer og evnen til å kontrollere luftmengden er viktig når mange applikasjoner får mer og mer tettpakket elektronikk. Kraftige, intelligente og samtidig kompakte kjøreløsninger er ofte en forutsetning for en høy grad av automatisering. ebm-papst utvikler stadig nye produkter som oppfyller disse kravene.

Kontakt oss for mer informasjon

Den nye aksialviften AxiForce

I mange år har ebm-papst S-Force-serie av kompaktevifter, både i aksial og radiell utforming, vært det åpenbare valget for applikasjoner med høye trykk krav. Til tross for en veldig kompakt størrelse, leverer S-Force ekstrem ytelse, og serien har ved flere anledninger blitt utvidet med nye vifter. Nå tar ebm-papst et nytt og stort utviklingstrinn ved å lansere en ny generasjon kompaktvifter som heter AxiForce. Denne vifteserien inkluderer modeller fra 80 mm og sammenlignet med S-Force, tilbyr disse viftene enda høyere ytelse og et lavere lydnivå. Eksempler på bruksområder for AxiForce er innen industriell automatisering der kontrollenheter og kontrollskap med viktig elektronikk trenger effektiv kjøling, så vel som i mobilstasjoner for blant annet det kommende 5G-nettet.

Sentrifugalvifte for dynamiske luftstrømmer

En annen nyhet fra ebm-papst er den kompakte sentrifugalviften RV45, som er tilgjengelig både med og uten integrert elektronikk. Viften er utviklet spesielt for bruksområder der det stilles høye krav til dynamiske luftstrømmer og høy statisk trykkøkning. Noen eksempler på gjeldende industrielle bruksområder er vakuumluftsystemer, avtrekkssystemer, brannalarmanlegg og forskjellige emballasjesystemer. Viften muliggjør raske hastighetsskift og RV45 genererer et trykk på over 5000 Pa mens den er liten, lett og veldig stille.


Alle nyheter blir presentert på automatiseringsmessen "SPS - smarte produksjonsløsninger" i Nürnberg 26. til 28. november. ebm-papst har stand 1-324 i hall 1.