ebm-papst planlegger et privat forskningsinstitutt

ebm-papst, verdens ledende produsent av vifter og motorer, har til hensikt å starte et privat forskningsinstitutt ved Heilbronn universitetets campus i Künzelsau. Rundt € 3.500.000 vil bli investert i bygninger og utstyr, samt professorer og forelesere. Formålet med instituttet er å øke forskningsarbeidet på feltet elektromagnetiske motorer.

Rainer Hundsdörfer, administrerende direktør i ebm-papst:. "Med denne investeringen i forskning og utdanning, håper vi å styrke universitetets posisjon og i særdeleshet "teknologiagendaen" i Künzelsau Forskning på elektromagnetisme er av stor betydning, ikke bare for oss selv, men også for mange andre selskaper i området som arbeider for å lage produkter, i likhet med vifter og motorer, mer og mer effektive. "

Allerede fra starten av har ebm-papst gitt universitetet både økonomisk og konseptuell støtte.

Gerhard Sturm, grunnlegger av ebm-papst, var medlem av universitetets rådgivende organ i mange år. Tre professorer innenfor energi og økonomi har vært finansiert av viftespesialisten. I løpet av det siste året, ebm-papst også støttet "Tick"-prosjektet som sikter på å øke interessen for teknologi blant barn og ungdommer.