iQ-motoren reduserer elforbruket med 70%

Bytt ut din gamle motor i kjøledisken til en som bare bruker 30% av energien! Dagens butikker har i gjennomsnitt ca 30 vifter installert i kjøledisker og kjølemøbler. Motorene som driver disse viftene er kjent som universalmotorer eller Q-motorer. Til tross for sin popularitet blant produsenter av kjøledisker og kjølemøbler har de en avgjørende ulempe: lav virkningsgrad som raskt fører til høy energikostnad – dette kan du enkelt gjøre noe med nå takket være ebm-papst.

Danmarks to største dagligvarekjeder har allerede tatt i bruk besparingsmulighetene.
Vi har gjort Q-motoren mer intelligent, mer energieffektiv og miljøvennligere – det er denne motoren vi kaller iQ-motoren. Gjennom å integrere ebm-papst EC-teknikk som gir høy virkningsgrad betales den høyere produksjonskostnaden raskt ned gjennom at den sparer 70% av elenergien. Og det beste av alt: den ser likens ut fra utsiden. De identiske dimensjonene og monteringsmulighetene gjør at den er like lett å montere som originalen.

Smart, gjerrig og stille – under hele sin levetid
Men den kraftige reduksjonen i elforbruket er ikke alt - den høye effektiviteten reduserer også varmeavgivelsen fra motoren til det avkjølte kjølemøbelet, hvilket betyr at mindre kjøleeffekt trengs.

iQ-motoren passer til viftehjul med diameter fra 154 mm til 254 mm. Lavfriksjonskulelager gir en stille drift og lang levetid – mye lengre enn Q-motoren. Dette innebærer at iQ-motoren fortsetter å være en sparebøsse lenge etter at dens ekstra investeringskostnader er tilbakebetalt.

iQ3620 Multi-function design
iQ3612 Multi-function design